Kloakrør

Alle kloakrør er godkendte til det danske marked, som bruges af autoriserede kloakmestre. Vi har Danmarks laveste priser på varer til kloak, dræn og spildevand. Læs mere om kloakrør her
Vælg diameter:

Ø110mm | Ø160mm

Viser alle 13 resultater

 • Kloakrør Ø 110 x 1000 mm
  Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l.Dimension Ø 110 mmLængde 2000 mmKlasse SN4Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passende fittings i dimension 110 mm her.
  53,00  inkl. moms
 • Kloakrør Ø 110 x 1000 mm
  Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l.Dimension Ø 110 mmLængde 3000 mmKlasse SN4Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passende fittings i dimension 110 mm her.
  91,00  inkl. moms
 • Kloakrør Ø 110 x 1000 mm
  Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l.Dimension Ø 110 mmLængde 1000 mmKlasse SN4Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passende fittings i dimension 110 mm her.
  38,00  inkl. moms
 • Kloakrør Ø 110 x 1000 mm
  Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l.Dimension Ø 110 mmLængde 500 mmKlasse SN4Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passende fittings i dimension 110 mm her.
  29,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PP (polypropylen flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l. Dimension Ø 110 mm Længde 500 mm Klasse SN4 Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passend fittings i dimension 110 mm her.
  63,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PP (polypropylen flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l. Dimension Ø 110 mm Længde 1000 mm Klasse SN4 Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passend fittings i dimension 110 mm her.
  74,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PP (polypropylen flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l. Dimension Ø 110 mm Længde 2000 mm Klasse SN4 Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passend fittings i dimension 110 mm her.
  119,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PP (polypropylen flerlagsrør) til afledning af spildevand fra hustand o.l. Dimension Ø 110 mm Længde 3000 mm Klasse SN4 Røret er i dimension Ø 110 mm (røret er 110 mm i udvendig diameter eksklusiv muffen). Røret passer sammen med fittings, til glatte kloakrør, i samme dimensionen - se passend fittings i dimension 110 mm her.
  159,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør). Fra producenten Wavin som nærmest er synonym med denne type vare. Diameter 110mm Længde 500mm. Klasse SN4.
  59,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør). Fra producenten Wavin som nærmest er synonym med denne type vare. Diameter 110mm Længde 1000mm. Klasse SN4.
  79,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør). Fra producenten Wavin som nærmest er synonym med denne type vare. Diameter 110mm Længde 2000mm. Klasse SN4.
  109,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør). Fra producenten Wavin som nærmest er synonym med denne type vare. Diameter 110mm Længde 3000mm. Klasse SN4.
  144,00  inkl. moms
 • Almindeligt glat kloakrør i PVC (PVC-U flerlagsrør). Fra producenten Wavin som nærmest er synonym med denne type vare. Diameter 110mm Længde 6000mm. Klasse SN4.
  298,00  inkl. moms
Relaterede varekategorier:

FITTINGS TIL KLOAKRØR | ANDRE RØR TIL AFLØB M.M.

Mere om kloakrør

Hvilken type kloakrør skal jeg vælge?

Har du en villa, et sommerhus, kolonihave eller en gård, så vil du som oftest sagtens kunne bruge markedets billigste rør, som er et PVC rør i SN4 i 110mm.

Det er kun hvis der røret skal graves dybere ned end 4 meter og dermed udsættes for ekstra stort jordtryk eller der kommer et stort tryk fra tunge lastbiler eller lignende at der vælges SN8.

Både PP og PVC har en meget lang holdbarhed. Vores gæt er at PVC SN4 er det mest anvendte type kloakrør i 110mm i Danmark.

Hvor og hvad bruges kloakrør til?

Kloakrør bruges oftest til at lede spildevand i kloakken, septiktank eller lignende.

Boliger med køkken og toiletter generer spildevand og store dele af Danmark har et offentligt kloak system, hvor spildevandet bliver ledt ud til store rensningsanlæg. Steder som ikke kan kobles til offentlig kloak, kan vælge at lede både det grå spildevand (bl.a. fra køkkener) og sorte spildevand(fra toiletter) til f.eks. en samletank, et nedsivningsanlæg eller et minirensningsanlæg på egen grund.

Hvilken dimension skal jeg vælge?

Almindelige glatte kloakrør findes i dimensionerne Ø110mm, Ø160mm, Ø200mm, Ø250mm, Ø315 mm og Ø400mm (rørets diameter udvendigt, eksklusive muffen).

Det er typisk Ø110mm som anvendes til afledning af spildevand fra f.eks. en husstand.

Vi forhandler et stort udvalg af kloakrør i alle de gængse størrelser og alle de kloakrør, som vi sælger, er godkendt til brug på det danske marked. Bemærk dog at der kan være krav om kloakrør i materialet PP, bl.a. i Københavnsområdet, da PP er lidt mere miljøvenligt.

Den valgte dimension af kloakrør, til et projekt, afhænger af mængden af spildevand som rørene skal kunne lede igennem m.m. Læs mere om dimensionering her (bemærk at vi ikke tilbyder at beregne korrekt dimensionering).

Til bortledning og håndtering af regnvand anvendes ofte anlægsrør, også kaldet regnvandsrør. Til større anlæg benyttes rør i større dimensioner. Du finder et udvalg af regnvandsrør (anlægsrørene uden slidser) på siden her

Der findes kloakrør i forskellige længder fra 25 cm til 6 meter. Normalt er det således at rørene bliver billigere pr. meter hvis man vælger lange rør. Men øgede transportomkostning, i forbindelse med de længste rør, betyder at de ikke er billigst pr. meter. Desuden er de længste rør svære at håndtere, når rørene skal håndteres.

Således vælges der oftest, af både økonomiske, samt praktiske årsager, rør i længden to eller tre meter. De længste kloakrør, som vi tilbyder, er 6 meter i 110mm, men denne længde er sjældent anvendt, da det er nemmere at installere 2 og 3 meters længder, så fald mv. bliver korrekt.

Hvad er forskellen på PP og PVC og hvad bør jeg vælge?

Til det danske marked anvendes enten rør lavet af materialerne PVC eller PP. Vi tilbyder begge dele og alle rør vi sælger, er godkendte til det danske marked og anvendes dagligt af professionelle entreprenører, kloakmestre mv.

PVC er oftest billigst og dermed ofte valgt, da PVC også har en lang holdbarhed. PP har historisk været mere miljøvenligt og kan være et krav, bl.a. i Københavnsområdet. Endvidere er PP nemmere at arbejde med hvis man skal save eller bore i rørene, da PP ikke flækker så let som PVC.

Tidligere indgik bly som en del af produktionen af PVC rør. Men det gør det ikke længere, så PVC er blevet mere miljøvenligt end det tidligere har været.

PVC og uPVC?

I dag bruger mange betegnelsen uPVC. uPVC multilayerrør er den moderne udgave af slagfaste og slidstærke glatte plastrør til afledning af regn- og spildevand i uPVC. Røret er lettere og dermed mere bæredygtigt.

Almindelig PVC (polyvinylchlorid) er en almindelig, stærk og let plast. Det gøres blødere og mere fleksibelt ved tilsætning af blødgøringsmidler. Hvis der ikke tilsættes blødgørere, er det kendt som uPVC (uplastificeret polyvinylchlorid).

uPVC bruges til størstedelen af plastikrør i verden, da det er utroligt modstandsdygtigt over for kemisk erosion og har glatte indvendige vægge, der er med til at fremme vandgennemstrømningen. Den fungerer også godt i en lang række temperaturer og driftstryk.

Det er utroligt stærkt, stift og omkostningseffektivt, hvorfor det bruges til spildevandsledninger og udvendige afløbsrør.

Hvilke mærker og producenter anvendes mest på det danske marked?
Nogle har særlige præferencer i forhold til fabrikatet af de kloakrør som de arbejder med. Wavin er et sådan kendt fabrikat som mange kloakmestre o.l. foretrækker. Derfor tilbyder vi også et udvalg af kloakrør fra producenten Wavin. Uponor, Pipelife og polske Kaczmarek producerer også rør og brønde i meget høj kvalitet.

Her er links til de forskellige producenter:

Wavin: https://www.wavin.com/da-dk/catalog/spildevand

Uponor: https://www.uponor.com/da-dk/infra/produkter/gravitationsror

Pipelife: https://www.pipelife.dk/infra/va/regn–og-spildevandssystem.html

Kaczmarek: https://www.kaczmarek2.pl/en/product/external_pvc/

Ostendorf: Ostendorf Kunststoffe GmbH – KG-System Coex SN 4 / SN 8 and Full-wall SN 10 (PVC) (ostendorf-kunststoffe.com)

Skal jeg vælge enkeltlagsrør eller flerlagsrør?

PVC multilayerrør eller flerlagsrør som de også kaldes, er den moderne udgave af slagfaste og slidstærke glatte plastrør til afledning af regn- og spildevand i PVC. Røret er let og dermed mere bæredygtigt.

Systemet findes i dimensionerne 110 – 200 mm og byder på en lang række fordele. Vælg dette rørsystem, når du vil have et moderne produkt i PVC med glat overflade og god vandføringsevne.

Røret kombinerer et traditionelt, glat rør med trelagsteknologi for beskyttelse mod overfladeskader, højere styrke og lavere vægt.

Flerlagsrør er produceret med 3 lag. Produktionsmetoden betyder at man kan sænke omkostningerne på denne type rør og således er multilayerrør billigere en enkeltlagsrør.

Vælger du rør fra Wavin, så får du høje krav til styrke, slagfasthed og fleksibilitet, som overstiger langt de kvalitetskrav, som stilles andre steder i Europa og endda via Nordic Poly Mark.

Hvad er forskellen på klasse SN4 og SN8?

Kloakrør laves i forskellige SN-klasser i forhold til hvor meget tryk som de skal kunne klare – disse klasser benævnes f.eks. trykklasse, stivhedsklasse og ringstivhed.

Klasse SN4 er den mest almindeligt anvendte. Og klasse SN8 anvendes normalt når der er behov for ekstra styrke.

Behovet anhænger af hvor tung belastning der kan komme ovenpå røret, samt hvor dybt røret er gravet ned m.m. Vi tilbyder kloakrør både i klasse SN4 og SN8. Det er meget sjældent at der er behov for SN8 rør til private boliger, når det drejer sig om kloakrør.  

Hvilken temperatur må man belaste et afløbssystem med?

Rør og fittings må ikke anbringes under forhold, hvor de vedvarende (mere end 2 minutter) belastes med spildevand over 60 grader Celcius.

Rør og fittings kan kortvarigt (mindre end 2 minutter) belastes med spildevand indtil 95-100 grader Celcius, dog kun hvis spildevandsstrømmen er højere end 30 l/min.

Har man forhold hvor der vedvarende er temperaturer over 60 grader Celcius, bør

Godkendelser og EN normer:

Hvilke godkendelser kræves på det danske marked? Og hvad er Nordic Polymark?

NPM (Nordic Poly Mark)

Fra byggeriets parter er der klare meldinger om, at man ønsker at bevare en produktsikkerhed og kvalitet, der ligger på niveau med den, der tidligere var krævet i forbindelse med DS/VA-godkendelserne. Derfor er der nu etableret en fællesnordisk certificeringsordning, som administreres af INSTA-CERT. Det tilhørende mærke er Nordic Poly Mark, se nærmere på www.nordic-poly-mark.com

Da CE-mærket bliver obligatorisk, vil rørene typisk blive både CE-mærket og NPM-mærket. Produkter til drikkevandsforsyning mærkes desuden med DS-mærke som dokumentation for, at Miljøstyrelsens accept til drikkevandsforsyning er opnået. Yderligere om DS-mærke for godkendelse til drikkevand, se afsnit 1.3.5.

INSTA-CERT.

INSTA-CERT-ordningen er en certificering, der ved hjælp af kvalitetsmærkning med NPM sikrer ledningsejerne, at produkter er produceret, kontrolleret og leveret i henhold til de gældende krav. Kravene

er fastlagt i standarder og særlige betingelser for certificering (INSTA SBC’er).

Certificeringssystemet er baseret på typeprøvning i forbindelse med godkendelse af produktet samt fortløbende intern og ekstern inspektions- og kvalitetskontrol. Typeprøvning samt ekstern kontrol udføres af en tredjepart, som er anerkendt af certificeringsorganet.

En tredjepartskontrol omfatter inspektion af producentens kvalitetssystem, laboratoriefaciliteter og personaleuddannelse m.m., se afsnit 1.4, samt egentlig prøvning af produkterne (den interne kontrol).

Alle tredjepartskontrollanter skal være godkendt af INSTA-CERT. Inden for plastrørsområdet skal kontrollanterne desuden være akkrediteret til prøvning og inspektion af DANAK eller de tilsvarende organer

i Norge, Sverige eller Finland.

Hvad er forskellen på EN 13476 og EN 1401?

EN 13476:

Denne europæiske standard specificerer sammen med EN 13476 2 og EN 13476 3 definitioner og generelle krav til rør, fittings og systemer baseret på uplastificeret poly(vinylchlorid) (PVC-U), polypropylen (PP) og polyethylen (PE) strukturerede rørsystemer.

Disse rør og fittings anvendes til trykløse underjordiske dræn- og kloaksystemer via gravitation.

Denne standard gælder for:

Rør og fittings med strukturerede vægge, som kun skal bruges nedgravet i jorden uden for en bygningskonstruktion; afspejles ved mærkning af produkter med “U”;

Rør og fittings med strukturerede vægge, som skal anvendes nedgravet i jorden både udenfor (anvendelsesområdekode “U”) og inden for en bygningskonstruktion (anvendelsesområdekode “D”);

afspejles i mærkningen af produkter med “UD”.

I forbindelse med EN 13476 2 og EN 13476 3 kan den anvendes til strukturerede rør og fittings med eller uden en integreret muffe med elastomere ringtætningssamlinger samt svejsede og smeltede samlinger.

Denne del specificerer generelle aspekter og giver vejledning om et nationalt udvalg af kravniveauer og klasser, hvor del 2 og del 3 af denne standard giver muligheder.

EN 13476 2 og EN 13476 3 specificerer materialeegenskaber, dimensioner og tolerancer, testmetoder, testparametre og krav til rør med glatte indvendige og udvendige overflader, Type A, og rør med glatte indvendige og profilerede udvendige overflader, Type B.

Denne standard,

dækker sammen med EN 13476 2 og EN 13476 3 en række rør- og fittingsstørrelser, materialer, rørkonstruktioner, stivhedsklasser og toleranceklasser og giver anbefalinger vedrørende farve.

EN 1401 og 1852:

Denne norm specificerer kravene til massive (enkeltlagsrør) kloakrør med glatte indvendige og udvendige overflader. Rør, fittings og resten af systemet af Uplastificeret poly(vinylchlorid) (PVC U) rørsystemer inden for trykfri underjordisk afløb og kloakering: – nedgravet i jord uden for bygningskonstruktionen (anvendelsesområdekode “U”), og – både nedgravet i jord, inden for bygningskonstruktionen og uden for bygningen (anvendelsesområdekode “UD”)

EN 1852 specificerer kravene til massive (enkeltlagsrør) i PP materiale.

Opsummering:

EN 13476 er produktionsmetode som producenterne skal leve op til, når der produceres flerelagsrør.

EN 1401 og EN 1852 er produktionsmetode som producenterne skal leve op til, når der produceres enkeltlagsrør. 1401 er til PVC produkter og 1852 er til PP produkter.

 

Her kan du læse nærmere om godkendelser, certificeringer og produktstandarder:

http://nordicpolymark.com/da-start/da-certificerede-produkter/

 

Hvad betyder CE mærkningen?

Ifølge EU-lovgivningen blev CE-mærkning obligatorisk for alle byggevarer, herunder rør, formstykker,

brønde og andet tilbehør til ledninger. 

CE-mærket har aldrig været tænkt som et kvalitetsmærke, og det giver heller ikke i sig selv nogen

dokumentation for produktets kvalitet. Der dokumenteres fx ikke funktionsevne eller holdbarhed.

Derfor indebærer CE-mærkningen en ny form for dokumentation af produkters egenskaber og kontrollen

med disse egenskaber, hvilket betyder en ny ansvarsfordeling mellem producent og ledningsejer

i forhold til de tidligere kendte godkendelses- og certificeringsordninger.

CE-mærket skal kun fortælle, at produktet lever op til nogle begrænsede bestemmelser i den harmoniserede

Europæiske Standard (hEN) eller den Europæiske Tekniske godkendelsesordning (ETA).

Bestemmelserne er beskrevet i EU-kommissionens byggevaredirektiv, der indeholder seks væsentlige krav, hvoraf de tre er relevante for ledningssystemer:

 1. Mekanisk modstandsdygtighed og stabilitet (modstand mod indvendigt vandtryk og udvendigt jordtryk).
 2. Brandsikring (kun relevant for installationer i bygninger).
 3. Hygiejne, sundhed og miljø (tæthed mod udsivning, drikkevandskvalitet).

 

Kravene udgør kun en meget lille del af de mange krav, der som en selvfølge stilles til produkter til ledningssystemer i Danmark. CE-reglerne er formuleret ud fra krav om, at de ikke må være på et niveau, hvor de udelukker produkter, som er lovlige at anvende i bare ét EU-land.

VA-godkendelsen?

VA-godkendelsen er bortfaldet. Det er i dag en frivillig ordning og en del produkter har det stadig. F.eks. rottespærrer.

 

I dag er de godkendelser der sættes krav til GDV (Godkendt til Drikkevand), samt CE-mærkninger (Kun EU-harmoniserede standarder) og Nordic Poly Mark.

 

IKKE EU-harmoniserede standarder, kan ikke CE-mærkes, men så skriver producenten, hvilken EN standard som produktet er produceret i henhold til. Som oftest enten EN 1401, EN 1852, EN 13476 osv.

 

Kemisk resistens:

Når spildevand ledes igennem rørene i et afløbssystem, påvirkes rørene kemisk. Det er derfor af afgørende betydning, at rørene har stor kemisk resistens. Når et materiales kemikalieresistens skal vurderes, indgår der bl.a. temperaturer, koncentration, tid og tryk. Rør er godkendt i henhold til DS/ISO/TR10358 (kemikalieresistens). Dette skema er kun vejledende ved vurdering af kemikalieresistens.

PVC, Polyvinylklorid, er et af de ældste plastmaterialer, der eksisterer. På grund af sin gode kemikalieresistens bruges PVC til rør og fittings.

PP, Polypropylen, er en polyolefine. PP fastholder styrken, også i varmt vand. PP har en god kemikalieresistens og ikke så hårdt og stift som PVC.

Polyethylen PEM / PE80 og PEH / PE100

PE Tallene angiver molekylekædernes længde og betyder, at jo højere tal, jo højere slidstyrke. PE har en god kemikalieresistens, og materialet er yderst slagstærkt selv ved lave temperaturer.

 

Må jeg selv installere og grave min egen kloak?

Nej, Det kræver et firma som har autorisation i kloak og som kan godkende og reparationer og udbygninger af kloaksystemet skal du altid få lavet af en autoriseret kloakmester.

Indvendig afløb i boliger og rør over terræn kræver derimod autoriseret VVS-arbejde. Her bruges ofte gråt PP afløbsrør.

Dog må du gerne selv udføre arbejde med at lave faskiner og det rørarbejde som hører til at håndtere regnvand fra tage, udhuse, tilbygninger, carporte og garager eller fra landbrugsejendommes driftsbygninger.