Fittings til kloakrør

Ved anlæggelse af kloakrør bruges en række fittings, herunder bøjninger, grenrør og samlemuffer m.m.. Vi tilbyder et stort udvalg af sådanne fittings, passende til alle de gængse dimensioner af glatte kloakrør. Alle de fittings, som vi tilbyder, er godkendt til brug på det danske marked. Bemærk dog at der kan være krav om at plastik-materiale er PP, bl.a. i Københavnsområdet, da PP er lidt mere miljøvenligt. Læs mere om fittings til kloakrør her
Vælg diameter:

Ø110mm | Ø160mm | Ø200mm | Ø250mm | Ø315mm

Relaterede varekategorier:

KLOAKRØR | ANDRE RØR TIL AFLØB M.M.

Viser 1–24 af 119 resultater

Mere om fittings til kloakrør

Når man anlægger en kloakrørsledning er det som regel nødvendig at ændre ledningens retning undervejs. Dette gøres ved brug af bøjninger. Det er bedre at arbejde med bøjninger med små vinkler end store. Således glider spildevandet lettere igennem rørene og man mindsker risikoen for at rørene stopper til.

Skal der være et tilløb, fra et andet kloakrør, på en kloakrørsledning, anvendes typisk et grenrør. Oftest vil et grenrør med et 45 graders tilløb være at foretrække, fremfor et tilløb der er omkring vinkelret. Dette skyldes at spildevandet, fra tilløbet, lettere glider igennem når vinklen er mindre. 
Endvidere skal det siger, i forbindelse med grenrør, at det gerne skal være muligt at spule dem, da grenrør giver en ekstra risiko for tilstopning, fordi spildevand fra to kloakrør skal igennem samme punkt. Hvis man ikke kan komme til at spule et grenrør, så kan man anlægge en spulebrønd/rensebrønd ved tilløbet til kloakrørsledningen.

Hvis man har behov for at samle to spidsender på kloakrør (spidsenden, på et kloakrør, er den ende hvor der ikke er en muffe), så kan man benytte en dobbelt- eller skydemuffe. Forskellen på de to typer muffe er at dobbeltmuffen har et stop i midten, således at man kun kan føre en rørende halvvejs igennem muffen og begge rør, som man samler, er lige meget inde i muffen. Derimod har en skydemuffe ikke noget stop og en rørende kan således føres helt igennem muffen. Det kan være nødvendigt, hvis pladsen er trang og rørene, som der skal samles, ikke kan skubbes fra hinanden. 

Til at lukke et kloakrør af findes der propper og slutmuffer. Propperne kan monteres direkte i kloakrørenes muffeender. Derimod kan man bruge slutmufferne på kloakrørenes spidsender (enden uden muffe). Men man skal være opmærksom på at slutmuffer skal limes på kloakrørene og den lim, som man benytter hertil, kun passer sammen med PVC. Således kan man ikke lime slutmuffen på et rør som er lavet af PP med limen.